Arild Halsen

Trykk for å se bilde i større format

Jeg ble født 12.07.1961 og vokste opp på Storfosna som ligger i Ørland kommune i Sør-Trøndelag. Bor i dag på Byåsen i Trondheim sammen med min familie som består av kone og tre barn (og våre Dvergschnauzere


Min store interesse er

HUND!

Da vi bestemte oss for å kjøpe hund ville min kone absolutt ha Riesenschnauzer da hun har vokst opp med den rasen (også avl). Jeg ville ikke ha så stor hund, men jeg syns jo de var fine og trivelige hunder, så kompromisset ble Dvergschnauzer. Vi fikk vår første felles hund i 1999 og det var da en sort Dvergschnauzer. Jeg fikk etter hvert stor interesse for trening av hund, begynte først på lydighetskurs og fortsatt med trening der. Etter hvert ble det så jeg fattet interesse for Agility, og når jeg først fikk prøvde det (kurs) fant jeg ut at dette var aktiviteten som passet både meg og våre hunder. Har trent Agility i mange år ved Nidaros Brukshundklubb i Trondheim. Når det gjelder trening av hund syns jeg det er viktig å oppdatere seg litt, det trenes tross alt etter andre prinsipper i dag enn for 20 år siden. Så det store her for tiden er klikker trening, target stick og musematte.

 

Det ble også tidlig tent en interesse for utstilling da vår første hund (i 1999) gikk hen og ble BIS valp på første utstillingen. Syns det er veldig moro med pelsstell og handling. Fikk raskt interesse for hvit Dvergschnauzer, det var riktignok ikke så veldig mange av de på den tiden. Da vi kjøpte vår første i 2000 (Ally) var det kun 5 registrerte hvite Dvergschnauzere her i Norge.

 

Etter hvert fikk vi interesse for å prøve avl også. Jeg har en utdannelse som omfatter generell avl og genetikk, har komplettert den opp mot hund i form av NKK’s Genetikk, Avl og Oppdrett v/Astrid Indrebø. Vi fikk vårt første kull med hvit Dvergschnauzer i 2003. De tre kriterier vi syns er viktige i vår avls arbeid er: godt gemytt – god helse – rasetypisk eksteriør. De tre kriteriene rangeres ikke da vi mener alle tre er like viktige. Vårt hovedmål for avl er å tilføre rasen noe i form av sunne, friske og rasetypiske familiehunder. Og jeg håper vi får mange fine år foran oss med oppdrett og trening av disse herlige dyrene!

 


Familien: Jeg ble gift med Cathrine Ludvigsen 9. aug. 1997, og vi har tre barn sammen: Odin, Iver og Axel

Jobb:

Ble 26.04.04 ansatt som Salgskonsulent i Findexa AS (i dag Eniro Norge AS). Som salgskonsulent jobber jeg med salg av produkter på telefonkatalogens Gule/Rosa Sider og Ditt Distrikt. For mer informasjon om Eniro Norge AS trykk på logo:

 

Fra 11.02.02 og til 26.04.04 jobbet jeg som Finanskonsulent i Posten Norge AS. Som finanskonsulent jobbet jeg med Postbankens produkter ved Ugla postkontor i Trondheim (senere Byåsen Postkontor, ved Rema Stavset). For mer informasjon om Posten Norge BA trykk på logo:

 

Fra våren 1998 og ut 2001 jobbet jeg som Salgskonsulent ved EDB Gruppen i Trondheim, EDB Gruppen holdt da til på Lade (Lade Allé 65B). For mer informasjon om EDB Grupen trykk på logo:

 

Jeg jobbet som butikkselger hos Dressmann AS i ca 10 år. Jobbet da ved Dressmanns avd i Munkegt i Trondheim. For mer informasjon om Dressmann AS trykk på logo:


Hobbyer:

Jeg trener Agility i Nidaros Brukshundklubb. Trente i flere år med Uma, en sort Dvergschnauzer tispe (som døde høsten 2006). Vi oppnådde å komme i klasse 2 liten, manglet ett "napp" for å rykke opp til klasse 3 i både hopp og agility. Det konkurreres i to grener i Agility: agility og hopp. I agility så er det med alle hinder, i hopp er det alle hinder uten felt hinder (møne - stige - vippa). For mer informasjon om Agility og Nidaros Brukshundklubb trykk på logo:

 

Jeg har trent Karate i ca 12 år og har brunt belte (1. kyu). Det er litt slapt med trening for tiden. For å si litt om graderingene i Karate: Man starter på 10. kyu og går ned til 1. kyu, så opp til 10 igjen da er gradene dan (dan er sort belte). Karate er en idrett som egner seg for de fleste, det er en fin idrett da man lærer koordinasjon og ikke minst selvforsvar. For mer informasjon om Karate trykk på logo:

 

Jeg har jobbet en del som modell/manekeng for Trend Modellbyrå AS i Trondheim, har ikke vært så aktiv på den fronten i de siste årene. For mer informasjon om Trend Modellbyrå trykk på logo:

 

 

Her er noen bilder som ble brukt til presentasjon av meg i Trend Modellbyrå

 


 

Min kone Cathrine og meg


Trykk for større bilde Trykk for større bilde Trykk for større bilde Trykk for større bilde

Her er en brosjyre som ble brukt til presentasjon av Trend Modellbyrå i 1997 - jeg er på bildet til høyre